Новости

Вести

(Галерија) Протест 1 Мај – Скопје 2024

И оваа година 1 Мај се одбележа протестно. На протестниот марш организиран од Сојузот на синдикатите на Македонија - ССМ и Конфедерацијата на синдикалните организации на Македонија - КСОМ, учество земаа и Марксистичките организации „Социјалистичка зора“ и „Црвени“, како и Социјалниот центар „Дуња“. Збирното место на работниците беше Работнички...

Повик за Првомајски протест

Другари работници! Социјалистичка зора и Социјален центар Дуња, Ве повикуваат на масовен првомајски протест во Скопје. Во среда, се собираме пред споменикот на УРС-овите синдикати, (спроти „Југодрво“) во 11 часот и се приклучуваме на протестот на Сојузот на синдикатите на Македонија, за да го одбележиме интернационалниот ден на трудот. Да...

ТРИБИНА: 1 Мај – безопасен тотем на минатото или револуционерна сила на иднината?

Марксистичката организација СОЦИЈАЛИСТИЧКА ЗОРА и Социјалниот центар ДУЊА, организираат првомајска трибина на 29.04.2024 година (понеделник) со почеток од 19 часот. Настанот ќе се одржи во просториите на С.Ц Дуња, а учество ќе земат, Слободан Трендафилов, претседател на Сојузот на Синдикатите на Македонија, Томислав Гиевски, претседател на Независниот синдикат...

ДУЊА: Солидарност со борбата на Палестинците за живот, земја и слобода

Во рамки на новогодишниот антикапиталистички фестивал во Социјалниот центар Дуња, активистите учесници и колективот на Дуња објавуваат проглас за солидарност со палестинскиот народ. Воедно тие ги повикуваат сите соборци да се им се приклучат и да го кренат гласот против окупацијата. Солидарност со борбата на Палестинците за живот, земја и...

Од Галилеја до Газа – Глас од Палестина

Во моментов, израелската војска ги бомбардира луѓето заробени во Газа откако веќе убија речиси 3000* луѓе и раселија повеќе од еден милион*. Ова е само последните настани во континуинираното колонијално насилство кон Палестинците кое трае повеќе од еден век. Тагуваме за сите раселени, убиени, и повредени на 7 октомври од...
AdvertismentGoogle search engine