Наташа Гелева: Социјалниот центар Дуња / Natasha Geleva: Qendra sociale Dunja

Социјалниот центар „Дуња“е отворен 2016 година на иницијатива на Левичарското движење „Солидарност“, Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници (ССНМ) и тој е важно...

Даниел Ѓорѓевски: Илустрација на славното минато / Daniell Gjorgjevski: Ilustrim i së kaluarës të lavdishme

Парцијално распоредени во повеќе зони од градот, оставени на забот на времето и маргините среќаваме споменици кои се целосно запоставени од локалната власт и...

СРЦ Сарај денес / QSR Saraj sot

Паркот „Сарај“ е еден од најубавите ретко зелени предели на површината на Скопје, а воедно и еден од најстарите излетнички и рекреативни места со...

(Галерија) Протест 1 Мај – Скопје 2024

И оваа година 1 Мај се одбележа протестно. На протестниот марш организиран од Сојузот на синдикатите на Македонија - ССМ и Конфедерацијата на синдикалните...

Герила акции за поддршка на палестинскиот народ

На 13 јануари, беше светскиот ден на акција против геноцидот врз палестинскиот народ. Во таа насока организирани беа повеќе протести низ целиот Балкан, од...