Ден на солидарност со Оџалан (проекција на филм)

На меѓународниот ден на човековите права (10 Декември), со почеток од 18:30, Социјалниот центар Дуња организира проекција на играниот филм „Ф-тип“, по кој ќе...

Настан: „Христијанството и вештачката интелигенција“

На 1 Декември, 2023 година во Градската библиотека „Браќа Миладиновци“ се одржа третата дискусија од Форумот за интердискурзивен дијалог „Philosophia Christiana“ со тематот „Вештачката интелигенција од перспектива на христијанската филозофија“, на којашто говорник беше доктор Цветковиќ Владимир од Институтот за филозофија и друштвена теорија во Белград, респондент беше архимандритот Иринеј Стефановски од Охридската Архиепископија. Настанот беше од отворен карактер, а свечената соба на Библиотека беше полна со заинтересирани слушатели и поставувачи на прашања.

ТРИБИНА: Палестина, Израел и ние

Социјалниот центар Дуња, на 15.11.2023г со почеток од 19:30 часот организира трибина на тема „Палестина, Израел и ние“. Од колективот велат дека дискусијата ќе...

Промоција на новиот број на марксистичкото списание Нова искра

Денес во Социјалниот центар Дуња, со почеток од 19 часот, ќе се одржи промоција на марксистичкото списание - Нова искра, кое го издава Марксистичката...

Викенд настани во С.Ц Дуња

И оваа недела Социјалниот центар Дуња, ни нуди низа на различни активности, кои имаат за цел да едуцираат и преку критичкиот пристап да ја...

С.Ц Дуња го прослави 7-от роденден

Овој викенд се прослави седмиот роденден на Социјалниот центар Дуња, кој беше одбележан со дводневна програма. Во петокот на 6 октомври се одржаа две...

7 години С.Ц Дуња

На 6-ти октомври оваа година, се навршуваат 7 години од отварањето на социјалниот центар Дуња. Социјалниот центар Дуња, активно учествува во борби кои имаат...

Проекција: „Другиот 11 Септември“ во С.Ц Дуња

На 11 септември 2023 година се навршуваат 50 години од воениот удар во Чиле. Годишнината е важна не само затоа што пучот собори социјалистичка...

FILM WEEKEND ROJAVA се одржа во СЦ Дуња

Изминатиот викенд во организација на Социјален центар Дуња, се одржа дводневниот настан насловен „ROJAVA FILM WEEKED“. Првиот ден се проектираше филмот „Kobane“, кој е курдски...