домаФоторепортажаГерила акции за поддршка на палестинскиот народ

Герила акции за поддршка на палестинскиот народ

На 13 јануари, беше светскиот ден на акција против геноцидот врз палестинскиот народ. Во таа насока организирани беа повеќе протести низ целиот Балкан, од Загреб до Атина и Тирана.
Како основен чин на солидарност, за да ја подигнат јавната свест за етничкото чистење и апартхејдот кои се случуваат во Палестина, членовите на Колективот на С.Ц Дуња, заедно со своите поддржувачи и другари во Скопје, залепија стотици постери на македонски и албански јазик со повици за поддршка на палестинскиот народ.

На оваа акција се приклучија и другари и другарки од Битола, кои исто така го облепија градот со повици за поддршка на палестинскиот народ и повици за запирање на воената окупација од страна на израелската држава.

Претходно, во месец ноември 2023 година беше организиран и протест за поддршка на палестинскиот народ, кој се одвиваше пред Владата.
Во продолжение може да ги слушнете говорите за време на протестот.

RELATED ARTICLES