домаВестиДУЊА: Солидарност со борбата на Палестинците за живот, земја и слобода

ДУЊА: Солидарност со борбата на Палестинците за живот, земја и слобода

Во рамки на новогодишниот антикапиталистички фестивал во Социјалниот центар Дуња, активистите учесници и колективот на Дуња објавуваат проглас за солидарност со палестинскиот народ. Воедно тие ги повикуваат сите соборци да се им се приклучат и да го кренат гласот против окупацијата.

Солидарност со борбата на Палестинците за живот, земја и слобода

Против апартхејдот и масовните убиства.

Поминаа три месеци од почетокот на секојдневните тешки бомбардирања и масивни напади врз Палестинците во кои се убиени 20 000 цивили, како продолжение на 70-годишната инвазија и апартхејд од страна на израелската држава.

И нашата влада како дел од соработниците на државата Израел, заедно со повеќе големи компании го негираат апартхејдот и масовното убивање на цивили.

Бараме Владата да прекине со поддршката на геноцидот.

Заеднички и солидарно со палестинскиот народ!

Се бориме против секаков империјализам, за крај на окупацијата и прекин на огнот.

Solidaritet me luftën e palestinezëve për jetë, tokë dhe liri

Kundër aparteheidit dhe vrasjeve masive.

Kanë kaluar 3 muaj që nga fillimi i sulmeve të rënda të përditshme dhe sulmeve masive kundër popullit Palestinez, me 20,000 viktima civile që shtohen mbi 70 vite të pushtimit dhe aparteheidit nga shteti i Izraelit.

Shteti i Izraelit, me përkrahjen edhe nga qeveria jonë dhe disa kompani të mëdha, mohojnë aparteheidin dhe vrasjen masive të civilëve.

Kërkojmë nga qeveria të ndalojë mbështetjen për gjenocidin.

Ne qëndrojmë së bashku me popullin palestinez.

Ne luftojmë kundër të gjithë imperializmave, për përfundimin e okupimit dhe për armëpushim.
RELATED ARTICLES