домаВестиНОВА ИСКРА - шести број

НОВА ИСКРА – шести број

Од печат излезе шестиот број на списанието Нова искра – марксистички глас на работниците и младината, во издаваштво на Марксистичка организација Црвени.

Во него ќе можете да прочитате повеќе актуелни домашни и интернационални содржини:

– Во здраво општество, здравјето е општествено

– Синдикален минимум – колач за газдите, трошки за работниците

– Грција: Масовно учество во генералниот штрајк – за заострување, не со зборови туку со дела!

– Иран: За преврат на режимот на мулите, за социјалистичка револуција!

– Перу: Масовно движење на работниците и селаните пружа отпор на капиталистичкиот пуч и покрај бруталната репресија

Солидарната цена изнесува 50 денари и примерок од истиот може да нарачате на мејлот [email protected]

RELATED ARTICLES