домаКултурни дописиПромоција на новиот број на марксистичкото списание Нова искра

Промоција на новиот број на марксистичкото списание Нова искра

Денес во Социјалниот центар Дуња, со почеток од 19 часот, ќе се одржи промоција на марксистичкото списание – Нова искра, кое го издава Марксистичката организација Црвени.

На промоцијата ќе се дискутира околу содржините во последниот број каде се обработени повеќе релевантни домашни и меѓународни случувања од марксистичка перспектива. Присутните ќе можат да се вклучат во дебатата со членовите на МО Црвени и да купат примерок од списанието.

Линкот до настанот тука.

RELATED ARTICLES